Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το ΤΠΔΥ επιχειρεί να γράψει νέο "έπος" σε ομόλογα και ρέπος...

Παύλος Αντωνόπουλος
(η παρακάτω ενημέρωση-καταγγελία για τα "επενδυτικά" σχέδια του ΤΠΔΥ προέρχεται από τον Παύλο Αντωνόπουλο, εκπαιδευτικό ΔΕ, μέλος του ΔΣ στην Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, μέλος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. στην ΟΛΜΕ και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας

Στο χτεσινό ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων συζητήθηκαν εξ αναβολής δυο σημαντικά ζητήματα:
Το πρώτο ήταν: Μεταφορά μέρους των Ταμειακών Διαθέσιμων του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος με την δημιουργία λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης. Διευκρινίστηκε ότι «δεν έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε» αλλά προτάθηκε «για να έχουν καλύτερη απόδοση μετατρεπόμενα σε ρέπος».
Με ψήφους 5 κατά (οι εκπρόσωποι σωματείων) και 2 υπέρ (Υπουργείο και Διοίκηση) απορρίψαμε την πρόταση. Αναφερθήκαμε στον κίνδυνο άμεσου κουρέματος και προτείναμε την μοναδική λύση για την προστασία των χρημάτων των εργαζομένων, με τη διάθεσή τους στους δικαιούχους εφάπαξ, που ανέρχονται σε πάνω από 35.000. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή των εφάπαξ που υποχρεούται να δώσει στους δικαιούχους, προσθέτοντας στα διαθέσιμα του Ταμείου το ποσόν που λείπει, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων.
Το δεύτερο θέμα ήταν η λήψη απόφασης για αναλογιστική μελέτη. Αφού καταγγείλαμε την υποκρυπτόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει την μελέτη για να δικαιολογήσει την ήδη αποφασισμένη μείωση των εφάπαξ (από 15 έως 25%, πέραν της μέχρι τώρα μείωσης κατά 38 % περίπου) αποφασίσαμε με 5 προς 2 πάλι να απορρίψουμε το αίτημα. Παράλληλα καλέσαμε την Κυβέρνηση να επιτρέψει την πληρωμή των χρεωστούμενων εφάπαξ που "περιμένουν" από το τέλος Αυγούστου του 2013!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου