Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παρούσα η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στη μαχητική διαδήλωση της 12ης Φλεβάρη 2017

Μαχητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 12/2 με πρωτοβουλία της Συνέλευσης των Κινημάτων. Η διαδήλωση στηρίχτηκε από σωματεία και μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, αλλά και από την αγωνιστική συμμετοχή τού μικτού (Δημ. & Ιδιωτ. τομέα) σωματείου συνταξιούχων Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». 
Η διαδήλωση έστειλε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και ανατροπής ενάντια στην απειλή της νέας συμφωνίας που ετοιμάζουν με το πρόσχημα της δεύτερης αξιολόγησης κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης. Δείχνει ότι μπορεί να σπάσει η ανακωχή, η ανοχή και η ηττοπάθεια. Ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να γίνει φραγμός στη μνημονιακή λαίλαπα και με την πάλη του να επιβάλλει την ανατροπή της και την απελευθέρωση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ.
Η διαδήλωση έδειξε ότι πράγματι μπορούν να οργανωθούν τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, μακριά από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με συνελεύσεις και πρωτοβουλίες των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των φοιτητικών συλλόγων, των αγωνιζόμενων συνταξιούχων και ανέργων. Με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες και με τη συντονισμένη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να ‘ρθουν τα δικαιώματά μας μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου