Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων ΟΤΑ



Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ.
Καμιά απόλυση! Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά!
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως λύση στη σφαγή, την πρόσκαιρη παράταση με «δίμηνες» ή «οκτάμηνες» συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους. Πρόκειται για άγρια κοροϊδία και εξώφθαλμη απάτη, διότι:

  • επιδιώκει να λύσει  ΜΟΝΟ το προσωρινό αδιέξοδο με την αποκομιδή των σκουπιδιών για τη βιομηχανία Τουρισμού, τους δημάρχους και την κυβέρνηση, αδειάζοντας στη συνέχεια τους εργαζόμενους σαν σκουπίδια στους κάδους της απόλυσης και της ανεργίας
  • διαιωνίζει  τις ελαστικές μορφές εργασίας, εφαρμόζοντας την άνιση αμοιβή (όπως στα κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ)
  • τηρεί σε ισχύ τις διατάξεις για εκχώρηση σε ιδιώτες του τομέα καθαριότητας, όπως και για άλλες αρμοδιότητες των Δήμων
  • ΚΥΡΙΩΣ,  ΔΕΝ διασφαλίζει ούτε μία (1) σταθερή θέση εργασίας (Α.Χ. ή Δ.Δ.) σε κανέναν από τους ήδη συμβασιούχους (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, προγράμματα ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ, κ.α.).

Τέρμα πια στην κοροϊδία!  Όλος ο εσμός μιας λαομίσητης εξουσία (από κυβέρνηση, συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, τον ΣΕΒ, τους μεγαλοξενοδόχους, τους Δημαρχαίους, τα ΜΜΕ) ξεσάλωσε ενάντια στο αυτονόητο αίτημα 10.000 εργαζόμενων, κυρίως στην καθαριότητα, να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπεια τους.
Τηλε-εκπομπές, παραινέσεις για το άκαιρο λόγω τουρισμού, απειλές για εκχώρηση σε ιδιώτες, κινδυνολογία για την υγεία δήθεν του λαού, αλλά και καλοπιάσματα του τύπου: «ναι έχετε δίκιο…αλλά, ξέρετε, το Σύνταγμα.., το Ελεγκτικό Συνέδριο, η άσχημη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, …..εμείς σας θέλουμε αλλά….»
Όλα με ένα στόχο: να δείξουν ότι αυτοί συμπάσχουν, αλλά (δήθεν) έχουν τα χέρια τους δεμένα…
«Μην…. δημιουργείτε προβλήματα, γιατί η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, μ΄ένα κλικ περνάει στην ανάπτυξη, μην βάζετε εμπόδια για να ξεπεράσουμε την κρίση…»

Κανένας  ΟΜΩΣ δεν κάνει πίσω. Αντίθετα  οι καταλήψεις δυναμώνουν κι άλλοι Δήμοι μπαίνουν στις κινητοποιήσεις (στην απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 22/6 μπήκε  ΟΛΟΣ ο  κλάδος!)

Το σωματείο μας, Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων και απαιτεί από ολόκληρο τον μνημονιακό συρφετό να πάψει να παίζει σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου!
  • Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. 

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων ΟΤΑ και συμφωνούμε με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση του αγώνα και κήρυξη πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 29 Ιούνη. 

Το ΔΣ του Μικτού Σωματείου συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου