Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει το Σύλλογο Έκτακτων Αρχαιολόγων και τους εργαζόμενους στο Μετρό Θεσ/νίκης

Το Μικτό σωματείο συνταξιούχων Δημ. & Ιδ. Τομέα Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στηρίζει τις κινητοποιήσεις των έκτακτων αρχαιολόγων και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που πραγματοποιούν στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με βασικό αίτημα την ανάκληση της άδικης εντολής απόλυσης δυο εργαζομένων και θα ειναι κοντά τους, στις νέες κινητοποιήσεις, τόσο για την ημέρα (15 Ιούνη) κατά την οποία θα εξεταστεί από την επιθεώρηση εργασίας η καταγγελία των δύο συναδέλφων τους, για την άδικη απόλυσή τους, όσο και για την ημέρα που θα αρχίσουν ξανά οι εργασίες στο σταθμό Συντριβάνι. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωσή τους «Οι απολύσεις των συναδέλφων είναι παράνομες και καταχρηστικές και καταπατούν τον αρχαιολογικό νόμο, καθώς η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η αρμόδια αρχή για την πρόσληψη και απόλυση του επιστημονικού προσωπικού και όχι ο "μπάτσος" Υπουργός κ. Σπίρτζης, που όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ήταν εκείνος που έδωσε την άδικη εντολή απόλυσης των δυο εργαζομένων, ρίχνοντας το βάρος των καθυστερήσεων σ’ αυτούς, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, σε μια στημένη παράσταση – επίσκεψή του και ενώ ήταν γνώστης της κατάστασης που επικρατούσε στα εργοτάξια. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία ΔΕΝ θα περάσει. Καλούμε την Κοινοπραξία να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην άρση εντολής απόλυσης των δυο συνάδελφων.»

Παράλληλα, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων για: 
1) Καταβολή του ημερομισθίου και του ενσήμου για την ημέρα της Μ. Παρασκευής, τα οποία η Κοινοπραξία του ΤΑΡ αυθαίρετα και παράνομα έκοψε.
2) Απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο έργο της ΔΔΕΑΜ, ενάντια στην εργασιακή ομηρία και τις ψυχοφθόρες μηνιαίες συμβάσεις. 
3) Εφαρμογή του Αρχαιολογικού Νόμου για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς. 
4) Καταδίκη στον παραγκωνισμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο βωμό της «ανάπτυξης» και των εργολαβικών συμφερόντων».

Επίσης ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη διεκδίκηση της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης του ΣΕΚΑ, όπου θα απαιτηθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, συσπείρωση και αγωνιστικότητα από την πλευρά τους.

Σαν Μικτό σωματείο συνταξιούχων Δημ. & Ιδ. Τομέα Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων αρχαιολόγων και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Την ίδια στάση οφείλουν να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης και πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο Μετρό σε οποιοδήποτε πόστο. 
Όλα τα σωματεία πρέπει να σταθούν δίπλα στον αγώνα των αρχαιολόγων, αλλιώς ξεκάθαρα στηρίζουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
  • Κανένας – καμία μόνη απέναντι στην αυθαιρεσία υπουργών και εργοδοτών!
  • Άμεση ανάκληση των απολύσεων!
 Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων Δημ. & Ιδ. Τομέα Θεσ/νίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου