Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση από τη χτεσινή (10.1.2018) συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Συνάδελφοι /ισσες συνταξιούχοι,
Στην πρόσφατη (5η μετά τις εκλογές) συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, αποφασίστηκαν τα εξής:
1)  Το Σωματείο διερευνά και προγραμματίζει στοχευμένες κινήσεις, ώστε να αναβαθμίσει την εξώστρεφη παρουσία του στην τοπική κοινωνία
α) με παρεμβάσεις και μοίρασμα προκηρύξεων στα ΚΑΠΗ της πόλης
β) με αφίσες και τρικάκια
γ) με ηλεκτρονική παρουσία της δράσης της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο διαδίκτυο
δ) με εκτύπωση των μηνιαίων εκκαθαριστικών στα μέλη του Σωματείου (στους προσεχείς μήνες θα είναι ενδεικτικές οι μειώσεις των συντάξεων λόγω επικείμενου μηδενισμού της προσωπικής διαφοράς, όπως άλλωστε υποσχέθηκε στους δανειστές ο ανεκδιήγητος ..."κομμουνιστής" Κατρούγκαλος, και 
ε) με την άμεση συνδρομή του Σωματείου στην επίλυση διαφόρων γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στις κρατικές υπηρεσίες σχετικά με τα συνταξιουχικά (και όχι μόνο) θέματα.

2) Το ΔΣ του Σωματείου αναλαμβάνει πρωτοβουλία να καλέσει αντιπροσωπείες από ΟΛΑ τα συνταξιουχικά σωματεία της πόλης μας σε κοινή συνέλευση, ώστε να οργανωθεί καλύτερα η κινηματική μας συμμετοχή (διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις κ.λπ.) στον αγώνα που δίνει ο κλάδος μας για αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι για τα ψίχουλα και τις συντάξεις ντροπής που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στους δανειστές και στις ανέκαθεν νεοφιλελεύθερες εθελόδουλες κυβερνήσεις (βλ. 4ο μνημόνιο με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)

3) Κοινή διαμαρτυρία του Σωματείου μας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης μας, ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του (ήδη εξαθλιωμένου) συστήματος υγείας.

4) Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων 
α) σχετικά με την αυτομόρφωση και την ενδυνάμωση της ταξικής συνείδησης των μελών μας, όπως π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες, συζητήσεις, αφιερώματα στην ιστορία των ταξικών αγώνων, και
β) σχετικά με την αναψυχή των μελών μας (π.χ. αφιερώματα στην ποιοτική μουσική, θέατρο, τέχνες, εκδρομές κ.λπ.)

5) Το σωματείο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους εργαζόμενους σε επιχείρηση επισιτισμού στην Πάτρα.

6) Το ΔΣ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στα κινηματικά γεγονότα της τρέχουσας εβδομάδας (10/1-ενάντια στους πλειστηριασμούς, διαδήλωση και πορεία μέχρι το ΥΜΑΘ, 11/1-ενάντια στον πλειστηριασμό του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ, 12/1 -διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχέδιου)


Συνάδελφοι /ισσες συνταξιούχοι,
συσπειρωθείτε στο σωματείο μας και στις δράσεις του! 

Το Σωματείο μας είναι ανοιχτό στην ενθάρρυνση οποιασδήποτε ιδέας και πρωτοβουλίας οποιουδήποτε μέλους με αγωνιστική διάθεση. Άλλωστε,   Σωματείο δεν είναι μόνο το ΔΣ, αλλά ΟΛΑ τα μέλη του!

    το ΔΣ της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου